Informatie opvragen
Scholen vragen veel informatie op van medewerkers ten behoeve van de formatieplanning en de les- en taaktoedeling. Zo wil de roostermaker weten op welke dag men vrij wil zijn, de HRM-afdeling wil weten of iemand van plan is ouderschapsverlof op te nemen en hoe hij of zij het persoonlijk budget wil invullen, de formatieplanner wil weten welke taken men zou willen doen en de afdelingsleider wil weten bij welke opleiding men mentor zou willen worden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan: de bezetting van open dagen, de mening over de ontwikkeltijd, de deelname aan excursies .......
Veel werk
Dat is veel werk. Bestanden moeten verstuurd worden. Vragenlijsten moeten worden gemaakt. De antwoorden moeten verwerkt worden. Medewerkers die hun antwoorden te laat aanleveren moeten aangemaand worden. E-mailadressen moeten geïmporteerd worden, personalia moeten op orde zijn, een enkeling wil de antwoorden achteraf toch aanpassen. Medewerkers moeten langs vragen die niet voor hen bedoeld zijn. Foute invoer moet gecorrigeerd worden. Vragen moeten uitgelegd worden. Vragenlijsten moeten aangepast worden aan nieuwe wetgeving. Bestanden moeten samengevoegd worden.
Al met al veel handwerk, arbeidsintensief, soms vervelend en repeterend werk. Fouten zijn snel gemaakt.
We proberen een antwoord te vinden op deze problemen. Zodat u uw werk in minder tijd en met meer plezier kunt uitvoeren.
De januaribrief
In deze module is er speciaal aandacht voor de zogenaamde januaribrief. Ook worden termen als belangstelling en inventarisatie gebruikt. Aan het begin van het schooljaar (bijvoorbeeld in januari) wordt gevraagd over medewerkers voor het nieuwe schooljaar wensen hebben op allerlei gebied, zoals taken die men wil doen, aanpassingen van de aanstelling en invulling van hun persoon budget. Daarvoor heeft Foleta een uitgebreide vragenlijst gemaakt die voor de meeste scholen geschikt is en voldoet aan de wetgeving.
Maar voordat we daar aan beginnen eerst een korte instructie over het maken van vragenlijsten in Foleta.