Nadat de prognose voor opleidingen en keuzevakken is gemaakt in het huidige schooljaar, kan deze opgeslagen worden in het nieuwe schooljaar.
> Klik op de tab Prognose.
> Klik op de groene knop opslaan in volgend schooljaar.
De prognose wordt nu opgeslagen in het volgende schooljaar. We bekijken het resultaat in het volgende schooljaar.
> Klik op de knop naar volgend schooljaar s2.2.4.
De kolom Progn. wordt gevuld. De eerst inschatting van het aantal leerlingen per 1 augustus van het volgende schooljaar is hiermee bekend. Het aantal groepen en lessen kan berekend worden en er kan een begin gemaakt worden met de formatieplanning.
Aanpassen van de prognose
Van Hoofdopleiding naar opleiding
We hebben een hoofdopleiding V3* gemaakt waaronder de opleidingen A3, G3 en V3 vallen. Afhankelijk van de aantallen en de leerlingen wordt elk jaar bepaald of er A3, G3 of V3 opleidingen komen. De hoofdopleiding V3* heeft geen lessentabel, daarom moeten de leerlingen altijd geplaatst worden in een van de onderliggende opleidingen.
> We besluiten de leerlingen in een A3, een G3 en een combigroep (V3) te plaatsen.
> Voer het aantal leerlingen in bij Verwachting 1.
Bijstellen prognose
De prognose kan om allerlei redenen bijgesteld worden, bijvoorbeeld omdat doorstroomgegevens nog worden aangepast of omdat gewichten worden aangepast of omdat inschattingen van de basisschool wijzigen. Dat kan eenvoudig verwerkt worden.
- In het vorige schooljaar past u de gegevens aan.
- U klikt weer opnieuw op de tab prognose waar automatisch een nieuwe prognose wordt berekend.
- U kiest u opnieuw voor opslaan in volgend schooljaar en de prognose in het volgende schooljaar wordt overschreven met de nieuwe prognose.
U ziet in de prognosekolom bovenaan een slotje staan, ten teken dat de getallen in die kolom niet handmatig aangepast kunnen worden. Dat kan alleen door weer naar het vorige schooljaar te gaan., gegevens aan te passen en de prognose daar opnieuw te berekenen en op te slaan in het nieuwe schooljaar.