De individuele jaartaak is het overzicht voor de medewerker van alle aanstellingen, afspraken en lessen en taken.
De jaartaak kan worden uitgedraaid in PDF, het kan worden verstuurd via de mail en de school kan de medewerkers toegang tot foletaweb verlenen voor het digitaal bekijken van hun jaartaak.
De Parameters
De weergave in het onderstaande voorbeeld met aangegeven vinkjes is de standaard instelling.
- School of Scholengroep. Wanneer de medewerker op meerdere scholen werkzaam is binnen de scholengroep, dan zal zijn/haar complete aanstelling met verdeling van taken en lessen op 1 jaartaakformulier worden getoond.
- Default opent Foleta met Scholengroep. Dat heeft als voordeel dat altijd alle gegevens van de medewerker op het overzicht worden getoond. In het overzicht wordt in de kop de naam van de scholengroep getoond en niet die van de school want dat kunnen er immers meerdere zijn. Wilt u een taakoverzicht waar in de kop de naam van de school wordt vermeld, dan kiest u voor School.
Als u voor School kiest, ziet u de schoolnaam:
Als u voor Scholengroep kiest, ziet u de scholengroepnaam:
- Opbouw rapport. Wanneer de klassenverdeling gereed is wordt met verdeling over klassen (s313) gekozen. Wanneer alleen de lesuren over secties worden verdeeld, wordt gekozen voor met verdeling over sectie (S312).
- Lesgegevens. De te geven uren per sectie en/of lessen aan klassen worden getoond.
- Taakgegevens. De toegekende uren voor taken worden getoond.
- Toon persoonlijk budget. Wanneer een medewerker geen recht heeft op Pb dan kan dit worden uitgezet op de jaartaak.
- Spaarverlof gegevens. Wanneer de medewerker gespaard heeft (anders dan PB) of dit gespaarde saldo heeft uitgeput dan wordt dat hier weergegeven.
- Inzetbaarheidgegevens. De te werken dagen/dagdelen gerelateerd aan de aanstellingsomvang. De standaard CAO afspraken zijn ingevoerd in G2.1.2. Dagen dagdelen.
- Salarisgegevens. Schaal en trede zoals ingevoerd in S2.1.2 maal de netto wtf. (excl. opslag werkgeverslasten)
- Eigen deskundigheidsbevordering. Wanneer er sprake is van een verdeling van de deskundigheidsuren voor de medewerker en de school waarbij de school een deel van de uren invult, wordt dit getoond bij het aanvinken.
- Gespaarde Bapo. Wanneer een medewerker Bapo heeft gespaard in het verleden dan is het mogelijk deze uren en de eventuele uitputting ervan, te tonen.
- OOP weekschema. Het te werken aantal uren en werkdagen voor OOP wordt weergegeven. N.B. Hier wordt niet de uren van de vakantiekaart S2.1.4 weergegeven.
- Blok voor handtekening. Hier kan de medewerker een paraaf zetten.
- Kenmerken als concept. Op de (digitale) uitdraai wordt het woord concept als schaduw getoond.
- Netto WTF. Bij de aanstelling die niet start op 1 augustus en voor 31 juli eindigt zal het netto WTF afwijken van de Bruto aanstelling. Docent krijgt 0,6 fte van 01-02... tot 31-05.. omdat de netto aanstelling over het gehele jaar wordt gerekend wordt dit netto 0.1973. Wanneer Netto wtf wordt uitgevinkt dan toont de jaartaak alleen de bruto aanstelling met start en einddatum en het aantal uur.
- Toon uren. Standaard worden de berekende en toegekende les en taakuren getoond, bij het uitvinken wordt alleen de Lessen en taken getoond maar niet de toegekende uren.
Filters
Wanneer de juiste parameters zijn ingesteld kan er d.m.v de filters een selectie worden gemaakt.
Uitleg Filters
Over secties
In de tweede tab wordt Over secties aangegeven. Hier kunnen van alle medewerkers van een bepaalde sectie de jaartaak worden uitgedraaid. Met het filter School, kunnen van de verschillende scholen, dezelfde secties worden getoond.
Ook worden hier dezelfde parameters toegepast.
Per Mail
De tab Per mail. De Jaartaakformulieren kunnen worden opgestuurd per mail, naar alle medewerkers.
De mailadressen worden ingevoerd in G1.1.2 Medewerkers, of worden uit het HRM-pakket gedownload.
Voer altijd een onderwerp in en evt. een bericht. Het is mogelijk meerdere bestanden toe te voegen als begeleidend schrijven.
De medewerker ontvangt na het versturen een e-mail met de begeleidende tekst en een PDF-bijlage met de jaartaak. Na het versturen worden de datum en tijdstip van versturen getoond in de kolom verstuurd op.
Voorbeeld
In onderstaand overzicht ziet u een weergave van de jaartaak met nagenoeg alle mogelijkheden.
De verschillende onderdelen van de jaartaak zijn gegroepeerd.
Rechtsboven ziet u CONCEPT staan.
Het schooljaar en de school wordt aangegeven, de afkorting en de volledige naam van de medewerker
- Aanstellingen. Alle aanstellingen en wijzigingen op deze aanstellingen in de loop van het schooljaar, de start- en de einddatum van deze aanstelling, omvang (bruto wtf) en wtf (netto wtf) en het aantal klokuren op jaarbasis van deze aanstelling. In de aanstelling wordt het aantal uren berekend dat de medewerker beschikbaar is voor lessen en taken.
- PB. Persoonlijk budget. Voor elke medewerker die niet de junior korting ontvangt. Recht is het totaal aantal uren waar de medewerker recht op heeft, berekend op omvang aanstelling en evt. leeftijd. Wanneer er sprake van gespaard PB is, wordt dit aangegeven. Spaarsaldo begin van het jaar. De regel ingevoerd in S2.1.1 Soort Pb bepaalt of er saldo bij komt, of dat er wordt opgenomen van het saldo. Daaruit volgt Spaarsaldo einde jaar.
- Salarisgegevens. Functie categorie, schaal, trede. Salaris niet berekend maar naar omvang van 1 FTE weergegeven.
- Lessen. Hier wordt aangegeven aan welke opleiding, welke sectie, welk vak en evt. welke groep lesuren worden gegeven.
- De uren per periode worden weergegeven,
- g.les betekent het gemiddeld aantal uren les gerekend over de twee periodes.
- Wanneer een les een deel van het jaar wordt gegeven door de docent worden van t/m de data getoond.
- Het opslag % voor- en nawerk.
- Het aantal contacturen voor een les en het aantal opslaguren voor de les op jaarbasis. Het totaal aantal lesuren wordt onder totaal weergegeven.
Lessen kunnen grijs weergegeven zijn met 0 contacturen en opslag. Oorzaak: in menu S2.2.5 hebt u aangegeven dat er geen formatie moet worden berekend op school voor die lessen die gegeven worden. De uren worden anders vergoed. U heeft het vinkje bij het veld Formatie uitgezet. De lessen worden wel naar het rooster geëxporteerd.
- Taken. Taakgroep, taakcode, omschrijving en evt. opmerkingen gemaakt in S3.1.1 worden hier weergegeven. Het aantal klokuren wordt eveneens weergegeven.
- Deskundigheidsbevordering. In S2.2.8, taken hebt u aangegeven dat de toegekende uren voor een specifieke taak toegerekend worden naar de Deskundigheid. Dit wordt in een apart blok weergegeven. De verdeling eigen/school uren berekening van de deskundigheid wordt in het overzicht weergegeven.
- Inzetbaarheid. Het aantal dagen/dagdelen dat de medewerker beschikbaar is voor het uitvoeren van zijn lessen en taken. Dit is gerelateerd aan de afspraken die zijn vastgelegd in G2.1.2 Dagen/dagdelen.
- Overzicht. In het overzicht staat eerst de beschikbaarheid in uren, vervolgens de deskundigheidsbevordering, met daarbij de onderverdeling eigen inzet/ school inzet en AST (Algemene Schooltaken/vaste voet) zoals vastgelegd in S2.2.2. Vervolgens de uren berekend in het compartiment lessen en het compartiment taken. Het saldo positief geeft aan dat de docent nog uren beschikbaar heeft, een negatief saldo betekent dat de docent te veel uren werkt.
- Ondertekening.
1200 compartiment MBO in de jaartaak
Voor MBO scholen worden de uren in het 1200 compartiment apart weergegeven.
Zie hier voor een toelichting.
N.B. Van alle medewerkers kan op elk moment vanuit de meeste menu's de vereenvoudigde jaartaak worden getoond d.m.v het aanklikken van de naam of afkorting.